RSS Feed

Profesorul – John Katzenbach

1403~~Litera~~

Putea fi vorba despre sex. Putea fi vorba despre control. Era categoric vorba despre viaţă, dar şi despre moarte. Profesorul universitar Adrian Thomas este diagnosticat cu o demență degenerativă care duce la pierderea memoriei, halucinaţii şi moarte. După ce și-a dedicat întreaga viață cercetării minții omenești, profesorul crede că cel mai bun lucru pe care îl mai poate face este să se sinucidă. Părăsind cabinetul medicului său, Thomas este martorul involuntar al răpirii lui Jennifer Riggins, o adolescentă de șaisprezece ani, care dispare fără urmă într-o furgonetă condusă de o femeie blondă. Dar bătrânul profesor este confuz: a asistat oare la o răpire? Dacă a fost într-adevăr vorba despre o infracțiune, trebuie să acționeze. Dar cum? Mai poate el să gândească suficient de limpede pentru a o găsi pe fată? Anii de studiu al psihologiei îl  mai pot ajuta acum să descifreze tenebrele lumii criminale a pornografiei pe internet?

„Puțini autori de ficțiune polițistă par să pătrundă în mintea unui criminal la fel de bine cum o face Katzenbach.” – People

„Un adevărat tur de forță și… un scriitor de primă mărime.” – The Washington Post

Autor publicat în 22 de țări

~~Opiniile mele~~

Poate ca nu stiati, dar eu ador cartile cu titluri in relief sau care sclipesc. Ei bine, coperta acestei carti le are pe amandoua! Dar nu cred ca are vreo relevanta, oricum…

Titlul m-a atras foarte mult pentru ca – pe langa faptul ca avea un „E” scris invers, era misterios. Am cumparat-o si m-am apucat sa o citesc. Este o lectura cu un usor accent de documentar despre rapiri. 

Este in principal vorba despre Jennifer, o fata care simte nevoia sa scape de mama si iubitul acesteia. Drept consecinta, ea fuge pentru a treia oara de acasa. Dar se intampla ca, pe strada pe care se afla sa fie si Adrian, un profesor de psihologie diagnosticat cu dementa degenerativa. El este martor la rapirea acesteia si, ajutat de halucinatiile cauzate de boala care ii intruchipeaza pe sotie, frate si fiu, porneste o investigatie pe cont propriu pentru a o gasi pe Jennifer. 

In paralel, Jennifer este prezentata in situatia care pare fara vreo cale de scapare. 

~~Puncte tari~~

-A descrie o persoana diagnosticata cu o astfel de boala si a-i analiza atat de profund trairile mi se pare ceva extraordinar!

-In roman lumea este prezentata in forma ei malefica si perfida, unde tot ce conteaza sunt banii si fericirea personala. Pentru mine a fost un impact foarte puternic!

-Desi poate parea la un moment dat putin cam „deocheata”, cartea seamana mai degraba cu o analiza psihologica foarte amanuntita care surprinde fiecare fapta ca pe un experiment medical/stiintific. Mie mi s-a parut ca autorul a fost foarte rece fata de tot de ce intampla, lasand astfel cititorul sa decida ce fel de impact are asupra lui toata actiunea. 

~~Puncte slabe~~

-Nu as putea spune ca este chiar un punct slab…Dupa ce am terminat romanul, am ramas cu un sentiment ciudat de compasiune combinata cu scarba fata de societatea in care traim si inca ceva pe care nu l-am putut identifica, lucru pe care l-am pus pe seama faptului ca actiunea a avut un impact usor dur asupra mea pentru care nu eram pregatita. 

Nota: 5/5 

5-5

ATENTIE! Eu recomand romanul doar celor peste 14 ani! 

Anunțuri

About ~Ankita~

"Nu mai sunt ceea ce am fost şi ceea ce sunt acum nu este tot ce pot să fiu."-John Katzenbach ~"Analistul"

3 responses »

  1. Pingback: 3 lucruri…pe care le iau în considerare când cumpăr/împrumut o carte | ~Diary Of A Shy Girl~

  2. Pingback: Top 10 carti citite in 2013 + Ce vreau de la anul 2014 « Ankita's Crazy Words

  3. Pingback: Analistul – John Katzenbach | ~Scrierile unei liceene~

Ce crezi despre asta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: