RSS Feed

Tronul de clestar – Sarah J. Maas

Posted on

tronul-clestar-195710~~Descriere~~

O INIMĂ DE GHEAŢĂ. O VOINŢĂ DE FIER. FACEŢI CUNOŞTINŢĂ CU ASASINA.  FACEŢI CUNOŞTINŢĂ CU CELAENA SARDOTHIEN. FRUMOASĂ. UCIGĂTOARE. CU UN DESTIN MĂREŢ  În întunecatele şi mizerabilele ocne din Endovier o fată de optsprezece ani îşi ispăşeşte o condamnare pe viaţă. Ea este o asasină, cea mai bună din breasla ei, dar a făcut o greşeală fatală. S-a lăsat prinsă. Tânărul căpitan Westfall îi oferă o ieşire: libertatea în schimbul unui uriaş sacrificiu. Celaena trebuie să-l reprezinte pe prinţ într-o competiţie până la moarte – luptând cu cei mai talentaţi hoţi şi asasini ai ţării. Indiferent dacă rămâne în viaţă sau moare, Celaena va fi liberă. Indiferent dacă câştigă sau pierde, ea îşi va descoperi adevăratul destin. Dar va putea să se înmoaie inima ei de asasin?

~~Parerea mea~~

Nu pot sa spun ca aceasta carte m-a dat pe spate asa cum ma asteptam dupa ce am citit descrierea. In general, este vorba despre Caelena (frate, nu putea sa spuna mai simplu „Selena”?), Asasinul Adarlanului careia printul Dorian ii propune un targ: daca accepta sa intre o competitie pentru Campionul regelui – un fel de asasin personal – si castiga, dupa patru ani in care este in slujba acestuia este libera si nu se mai intoarce in lagarul din care fusese scoasa. Caelena – guess what? – a acceptat. Si de la toata chestia asta incep toate problemele. 

Oh, si surpriza, acesta e doar primul volum dintr-o serie! 

~~Puncte tari~~

  • Mi-a placut Chaol (Sarah chiar nu a gasit niste nume mai normale?) pentru ca nu seamana cu nici un personaj din alte carti. Are o personalitate proprie si personala, este original in tot ce face. Mai ales ca ar face orice pentru Caelena. 

~~Puncte slabe~~

  1. Caelena=Rose; Fata puternica cu sentimente profunde care se lupta pentru supraviatuire, luptatoare si cu o conditie fizica de invidiat. 
  2. Dorian=un Adrian mai serios; Cel de rang inalt sensibil si irezistibil care este parasit de fata de care s-a indragostit. 
  3. Nehemia=Lissa; Nehemia este printesa care ar face orice pentru poporul ei si cea care o ajuta cu puterile ei magice pe protagonista. 
  4. Nox=Mason; Baiatul care nu prea indrazneste sa se dea la protagonista, dar se tine scai de ea pana cand ea o sa-l observe.

~~Citate~~

„-Care mai este rostul mintii daca nu o folosim pentru a critica?
-Care mai este rostul unei inimi daca nu o folosesti pentru a-i cruta pe altii de criticile dure ale mintii tale?”

~~Concluzie~~

Desi a semanat al naibii de mult cu AV, m-a tinut putin pe jar desi unele lucruri erau extrem de previzibile. Daca aveti chef de un mini-fanfic AV, vi-l recomand. 

~~Nota~~

3/5

3-5

Anunțuri

About ~Ankita~

"Nu mai sunt ceea ce am fost şi ceea ce sunt acum nu este tot ce pot să fiu."-John Katzenbach ~"Analistul"

Ce crezi despre asta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: