RSS Feed

Jurnalul unui adolescent timid – Stephen Chboski

~~Descriere~~

Să stai pe margine poate fi un avantaj.
Dar vine o vreme când trebuie să intri în ring.Primul an de liceu e cel mai greu.Îţi faci noi prieteni, te îndrăgosteşti cu adevărat, nu te mai înţelegi deloc cu părinţii.Să creşti mare e mai complicat decât ţi-ai imaginat vreodată.Intră în lumea lui!Aflat în pragul adolescenţei, Charlie se hotărăşte să-şi povestească viaţa unui prieten imaginar, căruia îi trimite o serie de scrisori intime.Prins între dorinţa de a şi trăi viaţa şi tendinţa de a fugi de ea, Charlie, se trezeşte obligat să exploreze un teritoriu până acum necunoscut. Acela al primelor întâlniri şi al casetelor cu compilaţii, al problemelor de familie şi al prietenilor adevăraţi. Şi caută neîncetat „melodia perfectă” a unei „călătorii perfecte” în care „să se simtă infinit”.“Jurnalul unui adolescent timid a făcut senzaţie la apariţie, dobândind statutul de carte cult, vânată asiduu de adolescenţi.” – The New York Times

 

“O poveste despre trecerea de la copilărie la adolescenţă în tradiţia celebrului De veghe în lanul de secară. Reflecţiile lui Charlie asupra vieţii, dragostei şi prieteniei sunt profunde şi înduioşătoare, iar vocea narativă are o muzicalitate aparte.” – USA Today

~~Parerea mea~~

Vazut. Placut. Imprumutat. Citit. Cam asta e ritualul meu de imprumut la biblioteca. Toate recenziile pe care le citisem despre cartea asta erau in favoarea ei, deci m-am gandit sa o citesc si eu. Sincera sa fiu, nu aveam mari asteptari de la roman, ma asteptam la ceva in genul „Doisprezece” si m-am infiorat la gandul asta – dar nu, de fapt chiar mi-a intrecut asteptarile! Am terminat cartea intr-o singura zi, chiar si cu o pauza de vreo 4 ore in care am reusit sa vad ultimele 10 minute dintr-un episod din Dr. House online (nu stiu de ce naiba merge internetul asta asa de greu!). 

~~Puncte tari~~

 • Dilemele, problemele, mentalitatea adolescentilor – toate sunt foaaaarte bine surprinse. 
 • M-am regasit in Charlie cam 75% – ceea ce e super bine, tinand cont ca nu prea gasesc carti in care sa ma identific asa cu personajul principal. 
 • Desi a fost scris sub forma de jurnal (ca doar de-aia se numeste Jurnalul unui adolescent timid), nu m-a plictisit absolut deloc.

~~Puncte slabe~~

 • Nu m-a dat pe spate, asa cum ma asteptam dupa ce ajunsesem pe la jumatatea cartii, dar a fost cu mult peste ce ma asteptam! 

~~Citate~~

„Lucrurile se schimbă. Şi prietenii pleacă, ne părăsesc. Iar viaţa nu stă în loc pentru nimeni.”

“Noi acceptăm dragostea pe care credem c-o merităm.”

 

~~Concluzie~~

Mi-a placut cartea foarte mult, trebuie s-o cititi neaparat daca sunteti adolescenti. Iar daca nu sunteti adolescenti, tot v-o recomand deoarece toti trebuie sa ne amintim cum este sa fii la aceasta varsta. 

~~Nota~~

5/5

5-5

Anunțuri

About ~Ankita~

"Nu mai sunt ceea ce am fost şi ceea ce sunt acum nu este tot ce pot să fiu."-John Katzenbach ~"Analistul"

3 responses »

 1. Bună, mă bucur că te-am găsit, super tare categoria recenzii, o să mai revin cu plăcere!

  Apreciază

  Răspunde
 2. „And in that moment I swear we were infinite!”
  Am vazut filmul si mi-a placut foarte,foarte mult. Inca nu am avut ocazia sa citesc si cartea, dar cred ca se ridica la inaltimea filmului.

  Apreciază

  Răspunde

Ce crezi despre asta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: