RSS Feed

Povestea unui nebun – John Katzenbach

Posted on

~~Descriere~~

url

Uneori nebunia nu este decât o realitate nevăzută… La 21 de ani, Francis Petrel a fost internat în spitalul de boli mintale Western State, după un comportament ciudat care a culminat cu o izbucnire violentă. Acum, matur, Petrel duce o viaţă solitară, ajutat doar de surorile lui şi de medicamentele ce îl fac să ignore vocile pe care numai el le aude. Însă o reuniune care are loc în spitalul închis clatină ceva în mintea zdruncinată a lui Francis şi amintiri întunecate, pe care le credea uitate, legate de crima înfiorătoare care a dus la închiderea azilului, încep să-l bântuie, iar criminalul rămas odinioară necunoscut apare ca să şteargă şi ultima urmă a faptelor sale.

~~Parerea mea~~

Mai e nevoie sa spun ca ma pasioneaza tacanitii? Nu cred. Cum sa rezist tentatiei de a patrunde in mintea cuiva care aude voci? 

Francis Petrel a.k.a. C-Bird (daca cititi, o sa intelegeti de ce are porecla asta) ajunge intr-un spital de nebuni pentru ca aude voci si are accese putin violente. Parasit acolo de familia lui, se imprieteneste cu Fireman si, la scurt timp, gaseste impreuna cu acesta cadavrul unei asistente din spital. La Western State vine Lucy Jones ca sa investigheze cazul si sa il prinda pe ucigasul care a primit porecla Angel (ca sa intelegeti, toata lumea are porecle in afara de Lucy).  

Mi-a placut felul in care C-Bird a fost caracterizat, ca un tanar speriat de lumea in care a ajuns, incercand sa nu arate ca aude voci, un bun observator al detaliilor. Si cred ca vocile pe care le auzea (pe langa faptul a erau in imaginatia lui) reprezentau instinctul lui de supravietuire care ii spunea: „Fugi!” sau „Spune-i ca nu auzi voci!”. Mai bine asa decat sa iti spuna sa omori oameni…

Fireman nu este ca ceilalti „tacaniti”din spital, dar cu siguranta trebuie sa ai ceva la cap daca dai foc bisericii in care te-ai botezat. Ma rog, avea un motiv plauzibil, dar nu cred ca era singura solutie. Dincolo de toate astea, el este un prieten adevarat, stie sa puna lucrurile cap la cap si vrea mereu dreptate. 

~~Puncte tari~~

  • Combinatia dintre nebunie, ezitare si neprevazut a fost atat de reusita ca m-a lasat masca. 
  • Felul in care C-Bird se lupta cu nebunia pentru a pune pe…perete ceea ce s-a intamplat a fost socant si m-a tinut in priza permanent. 
  • Desi am considerat la inceput ca nararea la persoana a3a ma deconecta de personajul principal, mai tarziu am descoperit ca (,) Katzy  a folosit persoana a3a tocmai pentru a conecta cu toate personajele din carte. 

~~Puncte slabe~~

Chiar nu pot sa gasesc puncte slabe…

~~Citate~~

„- Ce poate fi mai rau decat sa fii nebun? intreba Francis Fireman tusi o data.  -Pai, spuse el, cred ca n-are cum sa-ti faca rau daca stii. Oricum o sa afli mai devreme sau mai tarziu. Omor oameni. Cu aceste cuvinte, il conduse pe Francis afara din incapere pe coridorul spitalului.”

„Le-am zambit. Ce dragut, acum minteam cu totii”

„O persoana sanatoasa la cap se acomodeaza la schimbare si primeste cu bucurie ineditul.”

„Ce noroc avem ca suntem toti nebuni. Pentru ca, daca n-am fi, locul asta ne-ar innebuni in scurt timp”

images

~~Concluzie~~

O recomand tuturor impatimitilor de carti, nu are cum sa nu va placa! 

~~Nota~~

5/5

5-5

Anunțuri

About ~Ankita~

"Nu mai sunt ceea ce am fost şi ceea ce sunt acum nu este tot ce pot să fiu."-John Katzenbach ~"Analistul"

One response »

  1. Pingback: Chirurgul – Tess Gerritsen | ~Scrierile unei liceene~

Ce crezi despre asta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: