RSS Feed

Divergent – Veronica Roth (vol. 1-3)

Posted on

~~Descriere~~

serie-DivergentVolumul 1

Într-un Chicago distopic, oraşul în care trăieşte Beatrice Prior, societatea este împărţită în cinci facţiuni, fiecare dintre ele cultivând o anumită virtute: Candoarea (cei sinceri), Abnegaţia (cei altruişti), Neînfricarea (cei curajoşi), Prietenia (cei paşnici) şi Erudiţia (cei inteligenţi). În fiecare an, într-o zi anume, tinerii în vârstă de şaisprezece ani trebuie să-şi aleagă facţiunea căreia îi vor fi devotaţi pentru tot restul vieţii. În ceea ce o priveşte pe Beatrice, ea trebuie să hotărască dacă rămâne alături de părinţii ei sau alege facţiunea care consideră că i se potriveşte cel mai bine. În cele din urmă, alegerea pe care o face va surprinde pe toată lumea, inclusiv pe ea însăşi.
În timpul iniţierii care urmează, marcată de o puternică rivalitate, Beatrice îşi ia un alt nume, Tris, şi se străduieşte să afle cine sunt cu adevărat prietenii ei şi, de asemenea, dacă o poveste de dragoste cu un băiat uneori fascinant, alteori enervant, îşi poate găsi locul în viaţa pe care ea şi-a ales-o. Dar Tris are un secret pe care l-a ascuns de toată lumea deoarece fusese prevenită că i-ar putea aduce moartea. Şi, pe măsură ce descoperă un conflict care ia treptat amploare, ameninţând să destrame societatea aparent perfectă în care trăieşte, află că secretul ei ar putea-o ajuta să-i salveze pe cei dragi… sau ar distruge-o.

Un pasionant thriller distopic, din care nu lipsesc decizii majore, trădări sfîşietoare, consecinţe uimitoare şi o neaşteptată poveste de dragoste.

Volumul 2

Intr-un Chicago distopic, unde tinerii care au implinit varsta de saisprezece ani sunt obligati sa aleaga una dintre cele cinci factiuni, careia ar trebui sa-i fie devotati pentru tot restul vietii, Tris Prior continua sa-i salveze pe cei pe care ii iubeste  si pe ea insasi, in timp ce cauta raspunsuri la intrebari sfasietoare despre durere si iertare, identitate si loialitate, politica si iubire.

Pentru Tris, ziua initierii ar fi trebuit sa reprezinte o victorie si sa fie sarbatorita alaturi de cei din factiunea aleasa; in schimb, ziua se sfarseste cu orori de nedescris. Razboiul bate la usa, in timp ce conflictele dintre factiuni si ideologii se extind cu repeziciune. Si in vremuri de razboi, se formeaza tabere, se dezvaluie secrete, iar alegerile devin irevocabile si dure. Transformata de propriile sale decizii, dar si de durerea sufleteasca si de sentimentul de vinovatie, Tris trebuie sa-si accepte Divergenta, chiar daca nu stie ce ii rezerva viitorul.

Volumul 3

The faction-based society that Tris Prior once believed in is shattered—fractured by violence and power struggles and scarred by loss and betrayal. So when offered a chance to explore the world past the limits she’s known, Tris is ready. Perhaps beyond the fence, she and Tobias will find a simple new life together, free from complicated lies, tangled loyalties, and painful memories. 

But Tris’s new reality is even more alarming than the one she left behind. Old discoveries are quickly rendered meaningless. Explosive new truths change the hearts of those she loves. And once again, Tris must battle to comprehend the complexities of human nature—and of herself—while facing impossible choices about courage, allegiance, sacrifice, and love. 

~~Părerea mea~~

Trebuie să fac o confesiune: am văzut întâi filmul. Gata, aruncaţi cu pietre în mine! Aţi terminat? Mulţumesc. Să continui atunci. 

Filmul mi-a plăcut la nebunie, ceea ce înseamnă că seria trebuia să fie şi mai şi. Normal, am avut dreptate. Cred că mi-a plăcut mai mult decât Jocurile Foamei, personajele din Divergent au fost mult mai complexe. 

Acţiunea nu s-a învârtit doar în jurul cuplului Tris-Tobias, cum se întâmplă de obicei în serii, ceea ce a fost o bilă albă pentru Veronica. De fapt, seria a fost mai mult o enciclopedie de personalităţi. Fiecare personaj a fost reprezentantul a câte unui tip de persoană, arătând atât partea bună cât şi partea proastă a lumii în care trăim. Cred că este foarte important pentru noi să realizăm în ce lume trăim şi de ce lucruri sunt capabili oamenii, indiferent de perioadă. 

Cum am mai spus, personajele au fost mult mai complexe faţă de cum mă aşteptam şi mă bucur să văd că nu toate seriile seamănă între ele, cum credeam după ce am citit atâtea cărţi trase la indigo. 

~~Puncte tari~~

  • Cum am spus mai sus, personaje complexe şi chestia cu enciclopedia de personalităţi. 
  • Finalul seriei m-a dat pe spate, am vrut să ţip, să plâng, să mă dau cu capul de pereţi şi să spun încontinuu „De ceeee?” Ooops, sper că nu am divulgat prea mult. Oricum, cam asta vreau să  fie senzaţia pe care mi-o dă o carte.

~~Puncte slabe~~

  • Nu cred că pot să găsesc un punct slab la seria asta. Chiar nu pot…

~~Citate~~


Leaving us with Eric is like hiring a babysitter who spends his
time sharpening knives.


“But what would we say? ‘I didn’t know you that well, but I’m
sorry you got stabbed in the eye’?”


„You always look like someone’s sucked the life right out of
you when something
fascinates you.”


“Yeah. She’s a big scary Divergent, and she’s going to make your head explode with only
the power of her brain”


„Here I finally feel … sane again.”
“Which is odd, considering you are acting like a psychopath,”


“Let me get this straight. So you left the Dauntless compound to get ready for war … and
took your makeup bag with you?”
“Yep. Figured it would be harder for anyone to shoot me if they saw how devastatingly
attractive I was,”


“Chaos and destruction do tend to take away a person’s dating
possibilities.”


Is this Prior?”
“In the flesh.”
“Why’s he bleeding?”
“Because he’s an idiot.”

“I didn’t know that idiocy caused people to just start
spontaneously bleeding from the nose.”


“Please. They’re like the Cult of Four.”
I can’t help but laugh. “Jealous? Wish you had a Cult of Psychopaths
to call your very own?”
One of his eyebrows twitches up. “If I was a psychopath, I would
have killed you in your sleep by now.”
“And added my eyeballs to your eyeball collection, no doubt.”


“I think the bruise really brings out my eyes,
don’t you?”


Caleb told me that our mother said there was evil in everyone, and
the first step to loving someone else is to recognize that evil in
ourselves, so we can forgive them.


I am standing with my brother in the hours before he dies. And he is
analyzing serums. It’s so stupid.


~~Concluzie~~

Mai e nevoie să spun că ador seria asta? Dacă aţi citit Jocurile Foamei, o să iubiţi seria asta…bine, cel puţin până când citiţi sfârşiul şi avţi reacţia descrisă mai sus. Dar tot o să o iubiţi. 

~~Nota~~

5/5

5-5

Anunțuri

About ~Ankita~

"Nu mai sunt ceea ce am fost şi ceea ce sunt acum nu este tot ce pot să fiu."-John Katzenbach ~"Analistul"

One response »

  1. Pingback: Evaluare Națională sau… „Evaloare” Națională? | ~Diary Of A Shy Girl~

Ce crezi despre asta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: