RSS Feed

Transcendence (2014): Viaţa după moarte

Posted on

images

TRAILER:

Titlul original: Transcendence

Gen: Acţiune, SF

Regia:  Wally Pfister

Actori: Johnny Depp, Rebecca Hall, Paul Bettany

~~Descriere~~

Doctorul Will Caster (Johnny Depp) este cel mai apreciat cercetător din domeniul inteligenţei artificiale, căutând soluţia de a reuni într-o singură maşinărie conştiinţa colectivă, cu informaţii din toate domeniile ştiinţei şi emoţia umană. Experimentele sale controversate l-au făcut celebru, însă au atras în acelaşi timp şi antipatia extremiştilor anti-tehnologie. În urma unei violente încercări de a-l opri, activiştii nu au făcut altceva decât sa îl aducă mai aproape de realizarea obiectivului pentru care a muncit întreaga sa carieră. Will devine astfel prima conştiinţă uploadată într-un sistem informatic, care caută încontinuu să obţină controlul şi puterea supremă. Un scenariu terifiant devine acum realitate: omniprezentă şi fără slăbiciuni, noua entitate nu poate fi oprită!

 ~~Ce cred eu~~

Transcendence este un film pentru pasionaţii e tehnologie, biologie, lucruri care, deşi par imposibile, s-ar putea întâmpla. Poate.
Cred că au mai fost filme care scoteau în evidență puterea tehnologiei și incapacitatea unui program de a avea sentimente sau limite, dar asta este ceva diferit. Acest film scoate în evidență faptul că, deși devenit un program de pe calculator, un om încă este capabil de sentimente și că scopurile lui sunt nobile. Și mai scoate în evidență ce poate face cineva din dragoste. 
Deși pe parcursul filmului ați putea crede că Will o ia razna și încearcă să controleze lumea, dacă vă uitaţi mai atent la ceea ce face el având puterea tehnologiei – chiat fiind tehnologia – veţi vedea că nu a făcut nimic rău. 
De ce spun că, deşi a devenit un program, Will e capabil de sentimente? Pentru că ajută oamenii. Pentru că îi pasă de soţia lui. Pentru  că nici un program nu ar fi capabil de sacrificiu. 
Cu toate că filmul a fost destul de bun, simt că i-a lipsit suspansul. Finalul a fost foarte previzibil încă de la început, chiar şi fără toate piesele puzzle-ului. Asta însă este „vina” scenaristului. De altfel, după transformarea lui Will într-un program, ce se întâmplă în cei 2 ani peste care se sare brusc? Will stă şi se uită pe pereţi, aşteptând să apară ceva interesant de făcut? Acesta este unul dintre lucrurile care nu au sens. Altul ar fi de ce cei care se opuneau acestui lucru nu au făcut nimic în acei doi ani?! Au aşteptat să se trezească şi să fie totul rezolvat?! 
Subiectul abordat este atât de complex încât cele 120 de minute au fost prea puţine, dar nu le poţi avea pe toate, nu? 
Johnny Depp a jucat, ca întotdeauna, perfect. Emoţie, dramă, suferinţă, nu a fost nimic în film pe care nu l-a putut juca. Dar rolul nu i-a permis să se” joace” cum a vrut el cu personajul. Sper că actorul nu a renunţat la rolurile gen Jack Sparrow sau Willy Wonka. De fapt, am auzit că în 2015 apare Piraţii din Caraibe 5, ceea ce înseamnă că Johnny nu mă va dezamăgi. 

~~Replici~~

  • Dr. Will Caster: My lovely wife wants to change the world. I’ll settle for understanding it first.
  • Dr. Will Caster: They’re trying to destroy meEvelyn: You’re destroying them.
  • Will:  It doesn’t make sense – they’re afraid of technology because of it’s threat to humanity, but they’re wiling to take a life, so… clearly they’re not big on logic, but there’s no shortage of irony.
  • Max:  The virus took out everything.  A world wide blackout just as they’d said.  …But I knew there was something more.  There had to be.  He created this garden for the same reason he did everything—that they could be together.

~~Nota~~

3/5

3-5

Anunțuri

About ~Ankita~

"Nu mai sunt ceea ce am fost şi ceea ce sunt acum nu este tot ce pot să fiu."-John Katzenbach ~"Analistul"

One response »

  1. Pingback: Lucy (2014) | ~Diary Of A Shy Girl~

Ce crezi despre asta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: