RSS Feed

Neighbors (2014): Vecini de coşmar

Posted on

TRAILER:

Titlu original: Neighbors

Gen: Comedie

Regia: Nicholas Stoller

Actori: Seth Rogen, Zac Efron, Rose Byrne

~~Descriere~~

După toate aparenţele, tinerii părinţi Mac (Rogen) şi Kelly Radner (Byrne) trăiesc visul american completat de o fetiţă adorabilă şi o casă frumoasă în suburbii. Dar, cei doi vor să creadă că încă mai au ceva cool rămas în sufletul lor. Următoarea fază în viaţa lor se dovedeşte a fi o provocare întruchipată de nişte petrecăreţi care şi ei se confruntă, la rândul lor, cu realităţile intrării inevitabile într-o nouă fază din viaţa lor, cea a maturizării.

Când Mac şi Kelly descoperă că noii lor vecini sunt membrii frăţiei Delta Psi Beta condusă de charismaticul Teddy Sanders (Efron), încearcă să se împace cu situaţia şi să se descurce în limite decente. Dar, când văd că petrecerile frăţiei sunt din ce în ce mai dese şi mai gălăgioase, cei doi îşi dau seama că e nevoie să facă eforturi mult mai mari pentru a-şi apăra liniştea. Începe, astfel un război de dimensiuni epice care duce la sabotaje permanente şi din ce în ce mai inventive. Fiecare încearcă să-l dea afară pe celălalt din cartier, iar tânărul cuplu trebuie să aibă grijă, în plus, să nu-şi piardă şi minţile în această luptă dintre generaţii.

~~Ce cred eu~~

Ca și încadrare personală, Neighbors este ceva între Ted și That’s my boy. Da, a fost obscen în sensul că vârsta +15 a fost de data asta a fost potrivită. 

De ce m-am dus la filmul acesta? Nu ştiu, poate pentru că nu am mai văzut de ceva vreme o comedie  nouă sau poate că m-am gândit să văd al doilea film cu Zac Efron (al doilea pentru mine, evident) după High School Musical. Diferenţa este una uriaaaaaaşă, nici nu mai poţi spune că este aceeaşi persoană. Zac s-a dus exact în partea opusă a imaginii unei foste vedete Disney. Înţeleg, joci ce se cere, dar nu te vinzi pur şi simplu. La fel este şi în cazul lui Miley Cyrus care a trecut brusc de la imaginea de fată cuminte la cea de  vedetă porno. Oribil! 

Dar să lăsăm deoparte evoluţiile actorilor (sau involuţiile) şi să vorbim despre film. Mi-a plăcut că acţiunea a fost una realistă, subiectul fiind o situaţie reală cu care se confruntă americanii, şi anume coşmarul de a trăi alături de o frăţie de nebuni. Deşi puţin „înfrumuseţat” ca să fie totuşi o comedie, filmul a fost unul destul de ok. Mi-a plăcut mult atitudinea aia de „cunoaşte-ţi duşmanul” a lui Mac şi Kelly. Când nu a mai mers nici să încerce să se mute, nici să îi trimită pe cei din frăţie la închisoare au adoptat tactica „dezbină şi stăpâneşte”. Oh, da, iubesc chestia asta, să îi baţi pe duşmani cu propriile arme. 

Finalul filmului a fost totuşi unul cam optimist, adică după tot ce s-a întâmplat eu nici nu aş mai vorbi cu tipii ăia. Mă rog, sunt americani, ce mă bag eu în mentalitatea lor?

~~Replici~~

 • Teddy: Make sure if we’re too noisy, call me first, don’t call the cops.
  Mac: Okay
  Kelly: Okay
  Teddy: I’ll go tell them to shhh.

  Kelly: Call the cops!
  Kelly: And them we’ll seem so lame.
  Kelly: Do it anonymously.
  Mac: That’s a good idea. They do our dirty work for us…. Oh no, he sold us out!
  Officer Watkins: You called about your neighbors?
  Mac Radner: No.
  Officer Watkins: We have caller ID, we’re cops, everybody has caller ID.

 • Pete: He put his dick in your mouth while you were asleep!
  Assjuice: I wasn’t asleep.
 • Mac: What do you got there, sweetie? Is that a balloon? That’s not a balloon! Oh, Jesus!

   

~~Nota~~

3/5

(pentru faza cu lupta împotriva duşmanului, altfel ar fi primit 2/5)

3-5

Anunțuri

About ~Ankita~

"Nu mai sunt ceea ce am fost şi ceea ce sunt acum nu este tot ce pot să fiu."-John Katzenbach ~"Analistul"

Ce crezi despre asta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: