RSS Feed

Ce-ar fi dacă…

Cu toții ne temem de schimbare, dar nu ne dăm seama cât de mult ne schimbăm în fiecare zi. Fiecare lucru pe care îl trăim, fiecare persoană pe care o întâlnim – toate astea ne schimbă puțin câte puțin. Ca să nu mai vorbim de cât de mult ne schimbăm singuri. Putem trece de la un personaj la altul într-o secundă doar fiindcă vrem să ne adaptăm situației. Acum pot fi fata îndrăzneață care nu se teme de nimic și peste o clipă mă transform în fata naivă și drăguță pe care toată lumea o place. Dar nici una dintre ele nu sunt eu. Sunt doar roluri pe care le joc ca să pot manipula lucrurile în favoarea mea, să ies mereu în câștig. Chiar și când cedez titlul de “câștigătoare”, o fac tocmai ca să obțin ceva.

Recunosc, sunt oarecum oportunistă și manipulatoare, îmi place să joc oamenii pe degete de parcă ar fi păpuși și să fac toate astea cu o expresie inocentă de parcă nimic nu s-a întâmplat. Dar hai să recunoaștem, toți suntem așa, mai mult sau mai puțin. Toți încercăm să obţinem lucruri de la ceilalţi prin metode indirecte fiindcă ne este de fapt teamă să înfruntăm situaţia drept în faţă.

De ce ne temem să facem asta? Pentru că ne este teamă de schimbare, ne este teamă să ieşim din colivie, chiar dacă avem aripi cu care să putem zbura. Credem că nu vom putea zbura fiindcă nu am făcut-o niciodata, dar uităm un lucru: neştiinţa este începutul înţelepciunii. Nimeni nu s-a născut destept, educaţia noastră ne-a transformat în cine suntem astăzi cu adevărat şi nimic nu poate schimba asta.

Eu înţeleg toate astea şi sunt convinsă că şi tu înţelegi toate astea, dar ce ne facem când nu mai suntem în faţa ecranului? Rămânem în colivia deschisă ca nişte păsări confuze.

“Ce-ar fi dacă…?” ne întrebăm în timp ce ne agăţăm cu disperare apocaliptică de punctele de suspensie. Şi rămânem aşa…

Anunțuri

About ~Ankita~

"Nu mai sunt ceea ce am fost şi ceea ce sunt acum nu este tot ce pot să fiu."-John Katzenbach ~"Analistul"

One response »

Ce crezi despre asta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: