RSS Feed

Adevăr sau Provocare?

Posted on

Ce ai fi ales dacă erai încă un copil? Ai fi răspuns sincer la o întrebare, sau ai fi mai „aventuros” și ai face roata sau ai sări într-un picior pentru un minut? Probabil că le-ai alege pe amândouă, doar ești copil acum, nu? Ai fost învățat să spui adevărul și numai adevărul, iar provocările născocite de alți copii la fel ca tine nu sunt atât de greu de îndeplinit.

Dar acum ce ai alege? Lucrurile se complică atunci când crești, viața nu mai este doar o ecuație cu o singură necunoscută. Acum sunt atât de multe variabile… Dacă alegi Adevăr, ți se va pune o întrebare care te va face să roșești, să te simți incomfortabil și vei sfârși prin a spune o minciună. „Dar ce e o mică minciună? O nimica toată!” ai spune. O minciună azi, o minciună mâine, și tot așa… Și începi să te simți de parcă te-ai minți singur, de parcă nici nu mai știi cine ești. Dacă alegi Provocare, ți se pare că este mai bine, nu? Pari mai „curajos” în ochii celorlalți și îi faci să râdă.

Adevărul este că, de fiecare dată când stai o secundă să te gândești ce să alegi și alegerea ta este Provocare, o faci deoarece îți este teamă de Adevăr. E o teroare absolută să aștepți acea întrebare care te poate face de râs, care poate scoate adevărata pesoană din tine. Ca să nu se întâmple, minți. Ușor, nu? Hell, no! Pulsul îți crește, te trec toate apele și speri că nu te-a dat de gol vreun gest rătăcit.

Nu ești mai curajos dacă alegi Provocare, din contră. Ești laș, îți este frică de părerea celorlalți, preferi să faci ceva neutru și amuzant care le va lua celorlați gândul de la faptul că ai dat la o parte cealaltă variantă. Dar când alegi Adevăr și chiar răspunzi sincer la întrebare, atunci dai dovadă de curaj. Riști să îți strici acoperirea, imaginea pe care ți-ai construit-o pentru ca ceilalți să nu vadă cât de fragil și diferit ești. Ești dispus să pui în pericol tot ce ai făcut până acum pentru Adevăr, iar pentru mine asta este o dovadă de curaj.

 „Dar curajul fărăr teamă nu este curaj, ci prostie” – Wolfgang Hohlbein ~ „Anubis”

~Ankita~

Anunțuri

About ~Ankita~

"Nu mai sunt ceea ce am fost şi ceea ce sunt acum nu este tot ce pot să fiu."-John Katzenbach ~"Analistul"

2 responses »

 1. alexandra341

  Nu m-am gândit niciodată atât de profund la un joculeţ. -.-
  Bine, acuma depinde şi cu cine joci, respectiv ce întrebări ţi se pun… :))

  Apreciază

  Răspunde
  • Orice si oricine are profunzimea sa 😉 Oricum, jocul e un fel de metafora pentru viata. Ne este teama sa ne dezvaluim lumii, sa ne aratam fara masti oamenilor, asa ca mai bine facem ceva care sa distraga atentia de la persoana noastra si sa o abata asupra faptelor noastre. Ceea ce facem nu ne defineste intotdeauna, este tot o cale de a ne ascunde de ceilalti.

   Apreciază

   Răspunde

Ce crezi despre asta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: