RSS Feed

Avertisment – Renée Knight

Posted on

file_1624555_s56n0L7_full_size~~Descriere~~

Orice asemănare cu persoane în viaţă sau decedate este pur întâmplătoare…

Ce-ai face dacă ai descoperi că în cartea pe care o citeşti e vorba despre tine?

Când găseşte o carte misterioasă pe noptieră, viaţa lui Catherine Ravenscroft se transformă într-un coşmar. Deşi pare o născocire, cartea, numită Străinul desăvârşit, recreează veridic şi în cel mai mic detaliu cumplita zi în care Catherine a devenit prizoniera unui secret teribil, un secret pe care o singură persoană îl mai cunoştea – iar acea persoană a murit.
Pe măsură ce trecutul o ajunge din urmă, Catherine simte că lumea ei se prăbuşeşte. Singura cale este să-l înfrunte… chiar dacă adevărul şocant ar putea să o distrugă.

~~Recenzie~~

Romanul începe cu două perspective diferite: cea a lui Catherine Ravenscroft și cea a lui Stephen Brigstocke. Aparent, cele două personaje nu au nimic în comun, absolut nimic nu îi leagă unul de celălalt, însă, cu cat avansăm în lectură, surprindem conexiunea celor două povești și totul devine mult mai interesant.

„Avertisment” te ține în suspans încă de la prima pagină, amintind de un alt roman tulburător,  Înainte să adormNu va fi ușor de descifrat, va fi chiar imposibil să îți dai seama care este povestea adevărată și cine este de fapt victima. Până aproape de sfârșitul cărții, Renée Knight nu dezvăluie nici măcar un detaliu care te-ar putea duce cu gândul la ceea ce s-a întâmplat în realitate, din contră, încearcă să te conducă pe o pistă greșită, menținând astfel misterul și confuzia.

Cartea este construită într-un mod genial care te face să nu vrei să o mai lași din mână până nu o termini. Psihologia fiecărui personaj este atent dezvoltată și dezvăluită, determinându-te să intri în pielea lor și să treci prin aceleași experiențe, fără însă ca misterul să fie alungat.

Romanul „Avertisment” de Renée Knight este un roman hipnotic și tulburător, care te va „chinui” cu fiecare pagină citită, dar crede-mă, merită fiecare minut pe care îl petreci în compania lui.

~~Citate~~

„Un necunoscut a pus cartea pe noptieră. Cu grijă. Nu a deranjat niciun obiect de la locul lui. Pe partea ei de pat. Ştiuse pe ce parte a patului doarme. A aranjat totul aşa încât să pară că ea însăşi pusese cartea acolo. Gândurile i se îngrămădesc unele peste altele şi se strivesc între ele până când devin chinuitoare şi dureroase. Vinul şi neliniştea sunt o combinaţie periculoasă. Ar trebui să înveţe deja că nu e bine să amestece otrăvurile. Îşi ia în mâini capul care o doare. În ultimele zile o doare constant. Închide ochii şi vede soarele alb şi arzător de pe copertă. Cum naiba a ajuns cartea asta în casa ei?”

„-Așa-i că e oribil? întreabă Catherine, privindu-și trofeul.
-Dar e un obiect contondent util. Când Simon ajunge la birou, o să ne fie de folos, comentează Kim.
-Da. Și e și așa de ușor să-l ștergi de sânge cu unul din șervețelele astea.
Catherine scoase la repezeală un șervețel pentru șters monitorul și îndepărtează praful de pe computerul ei, uimită cât de ușor se lăsase atrasă în gluma sinistră a lui Kim.”

~~Nota~~

5/5

5-5

Anunțuri

About ~Ankita~

"Nu mai sunt ceea ce am fost şi ceea ce sunt acum nu este tot ce pot să fiu."-John Katzenbach ~"Analistul"

One response »

Ce crezi despre asta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: